enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,2087
EURO
36,7056
ALTIN
2.971,82
BIST
9.928,85
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Yağmurlu
8°C
İstanbul
8°C
Yağmurlu
CumaÇok Bulutlu
9°C
CumartesiÇok Bulutlu
10°C
PazarÇok Bulutlu
10°C
PazartesiAz Bulutlu
11°C

BİYOÇEŞİTLİLİK E TWİNNİNG PROJESİ

BİYOÇEŞİTLİLİK E TWİNNİNG PROJESİ

Biyoçeşitlilik ,bir bölgede yaşayan canlıların türü ve sayısı olarak bilinmektedir. Ekosistemin sağlıklı bir şekilde devamının sağlanması çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilirliği ile mümkündür. Son yıllarda iklim değişikliği ,kirlenme, kaynakların aşırı kullanılması ,biyolojik çeşitliliği çok ciddi biçimde tahrip etmiş, bu durum insan yaşamını tehdit eder boyuta gelmiştir. Okul öncesi dönem itibariyle çocukların doğa ve çevre sorunlarına karşı olumlu tutum ve davranış geliştirmeleri, ekosistemi tanımaları ve doğanın ayrılmaz bir parçası olduklarını fark etmeleri amacıyla “yaşam Zincirimiz Biyoçeşitlilik” eTwinning  Projesi oluşturulmuştur.

 

 

“Yaşam Zincirimiz Biyoçeşitlilik” Projesi ile Çocukların; Biyolojik çeşitliliğin farkına varmaları, yaşadığımız çevreyi, ekosistemi  ve endemik türleri tanımaları, insan ve doğanın ayrılmaz bir bütün olduğunu fark ettirmeleri, doğaya karşı olumlu tutum geliştirmeleri, Web 2- 0 araçlarını kullanmaları, farklı okullarla etkileşimde bulunmaları,  İşbirliği ve paylaşma yoluyla  özgün ürünler ortaya koymaları hedeflenmektedir. Proje Cenk yakın ortaokulu Anasınıfı Öğretmeni Yeliz Korkmaz ve İbn-ı Haldun Anadolu Lisesi Anasınıfı öğretmeni Sonaray Köse tarafından oluşturuldu. Proje kapsamında Ülkemizden ve Azerbaycan da görev yapan onbir Okul Öncesi Öğretmeni çalışmaları yürütmektedir.

 

Yaşam Zincirimiz Biyoçeşitlilik (YZB) projesnin hedef kitlesini 4-9 yaş grubu oluşturmaktadır. Nisan 2021 de başlamış, Mayıs ayının sonunda tamamlanacaktır. Proje  kapsamında çocuklarla nisan ayında biyolojik çeşitliliğe dikkat çekilerek bitki türleri üzerinde durulmuş, her okul kendi bölgesinde bulunan bir entemik türü araştırarak grup arkadaşları ile paylaşımda bulunulmuştur. Mayıs ayında işe ise hayvan türleri üzerinde durulmuş ve hayvan türleri araştırılmıştır. Etkinlikler yüzyüze uzktan eğitim şeklinde planlanarak uygulanmıştır. Web araçları kullanılarak etkinlik içerikleri çeşitlendirilerek çocukların dikkatleri çekilmiştir. Ayrıca farklı bölgelerdeki okullarla gruplar oluşturularak çocukların etkileşinleri sağlanarak birbirlerine kendi bölgelerindeki endemik türleri anlatmışlardır.  Projeye alanında uzman konuk davet edilerek Biyolojik Çeşitlilik konusunda sunum yapılmıştır. 22 Mayıs Biyolojik Çeşitlilik günü dolayısı ile uzman konuk davet edilerek Müzik, Ritim, beden Perkisiyon ve oyunlarla biyolojik çeşitlilik günü kutlanacaktır.

 

Proje faaliyetleri ile doğa sorunlarına ve tehdit oluşturan unsurlara dikkat çekerek, farkındalık oluşturması beklenmektedir. Proje sürecinde öğrenci ve öğretmenlerin aktif rol alarak dijital içerik üretecekleri, şarkı, şiir, video ve proje sonuçlarından oluşan materyaller  ilgili platformlarda paylaşılarak konuya dikkat çekilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.