Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Erbay ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal’ı ziyaret etti. Demirel rektörlere Etimesgut’un kültür ve sanat alanındaki gelişimi hakkında fikir alışverişinde bulunarak, sempozyum bildirilerinden oluşan 5 ciltlik kitap seti hediye etti. Başkan Demirel önce Etimesgut sınırları içerisinde eğitim hayatına devam eden Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erbay’ı ziyaret etti. İlçenin kültür ve sanat alanında büyük bir gelişim yaşadığına dikkat çeken Demirel, 1999 yılında koyduğumuz Kültür ve Sanat şehri Etimesgut hedefine adım adım yaklaşıyoruz. Bu kapsamda ilçemiz, 36 yurt dışından, 64 yurt içinden olmak üzere 100 üniversiteden 286 bilim insanımızın katıldığı Uluslararası Türk Kültür ve Sanatı Sempozyumuna ev sahipliği yaptı. Sempozyumda on-line olarak yayımlanan 186 bildiri kitap haline getirdik. 5 ciltlik bu kültür setimizin üniversitelerimizin kütüphanelerinde de yer almasını öğrencilerimize kaynaklık etmesini istiyoruz; dedi. Prof. Erbay da, sempozyumu çok başarılı bulduğunu belirterek, bildirilerin kitaplaştırılmasını da son derece yerinde bir çalışma olarak değerlendirdiklerini söyledi. Erbay, Etimesgut’u her alanda ileriye taşıyan Başkan Demirel’e teşekkür etti. Demirel, yine Etimesgut sınırları içerisindeki Başkent Üniversitesi Rektörü Ali Haberal’ı da ziyaret etti. Başkent Üniversitesi işbirliği etiSEM projesini yürüttüklerini hatırlatan Demirel, bu projeyle 50 bini aşkın Etimesgutlu’ya meslek ve beceri eğitimi verdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Haberal da, Etimesgut’un eğitim kültür sanat alanında büyük bir ivme yakaladığını, üniversite olarak belediye ile işbirliğinin devam etmesini istediklerini vurguladı.
ULUSLARARASI SEMPOZUYUM
Etimesgut Belediyesi’nin 29-30 Ekim tarihleri arasında düzenlediği ve pandemi nedeniyle bildirilerin on-line olarak sunulduğu sempozyumun açılışına rektörler ve bilim insanları katılmıştı. Sempozyumda; Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Ankara ve Etimesgut, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Halk Bilimi, örf, adet ve gelenekler, Türk birlik ve beraberliği, güzel sanatlar, felsefe, görsel sanatlar, moda ve tasarım, gastronomi, arkeoloji, mimari, çağdaş Türk lehçeleri, mimari, renk sembol ve damgalar, el sanatları, sözlü kültür konu başlıklarında 186 bildiri sunulmuştu. Etimesgut Belediyesi bildirileri 5 ciltlik kitap haline getirerek bastırdı. Bu önemli çalışma
Türkiye’nin önemli kütüphanelerine gönderilecek ve Türk kültür ve sanatıyla ilgili çalışma yapacak öğrencilere, akademisyenlere kaynaklık yapacak.